Deschiderea procesului de canonizare

Sâmbătă, 14 aprilie 2007, în biserica parohială „Ss. Petru şi Paul din Oneşti, la ora 10.30, PS. Petru Gherghel, episcop de Iaşi, a prezidat Sf. Liturghie şi ceremonia de deschidere a procesului de canonizare al Slujitorului lui Dumnezeu Martin Benedict din Ordinul Fraţilor Minori Conventuali.

La deschidere au participat numeroşi preoţi, mulţi credincioşi din Oneşti şi împrejurimi, precum şi un mare număr de credincioşi veniţi din Galbeni, satul natal al medicului preot Martin Benedict. Aceştia din urmă, la ofertoriu, au dăruit trei simboluri: un coş plin din roadele pământului şi ale muncii oamenilor; o barcă, o plasă de pescuit şi un peşte din Siret; un buchet de trandafiri roşii.

La începutul Sfintei Liturghi, parohul de Oneşti, Pr. Decan Iosif Păuleţ, după ce a salutat pe toţi cei prezenţi, a evidenţiat semnificaţia celebrării şi rolul important al prezenţei medicului preot Martin Benedict în oraşul Oneşti.

PS. Petru Gherghel, în predică, a subliniat faptul că există şi astăzi mărturisitori adevăraţi ai Învierii Domnului. Pr. Martin Benedict a fost şi rămâne unul dintre aceşti mărturisitori fideli ai credinţei creştine printr-o deosebită trăire a Evangheliei lui Cristos. Viaţa şi credinţa părintelui Martin, ne demonstrează că o societate sau o „ideologie” în care valorile spirituale şi chiar existenţa lui Dumnezeu sunt eliminate, nu poate supravieţui. Societatea în care trăim are nevoie de asemenea eroi şi de modele de trăire creştinească.

Personalitatea, spiritul şi actualitatea medicului preot Martin Benedict, să ne ajute să descoperim în el trăsăturile vii ale Chipului lui Cristos cel înviat.

După Sf. Liturghie, în Sala tineretului, a avut loc prima sesiune a procesului diecezan conform normelor canonice în vigoare.

Awesome Flickr Gallery Error - SSL is required