COMEMORAREA A 50 DE ANI DE LA MOARTEA

SLUJITOAREI LUI DUMNEZEU VERONICA ANTAL

             Aşa după cum s-a anunţat prin Scrisoarea pastorală a Preasfinţitului Petru Gherghel, episcop de Iaşi, în ziua de 24 august, orele 11:00 s-a celebrat în Parohia Romano-Catolică „Adormirea Maicii Domnului” din Nisiporeşti o sfântă liturghie solemnă cu ocazia comemorării a 50 de ani de la moartea Slujitoarei lui Dumnezeu Veronica Antal.

Sf. Liturghie a fost celebrată la centru de Pr. Emilian Cătălin, ministru provincial al Provinciei Fraţilor Minori Conventuali din România împreună cu un sobor de preoţi şi sute de credincioşi veniţi din împrejurimi şi din alte parohii ale diecezei de Iaşi. La predică, Pr. Vacaru Ştefan, paroh de Barticeşti, interpretând lecturile biblice ale zilei a scos foarte bine în evidenţă figura şi exemplul luminos al Slujitoarei lui Dumnezeu Veronica Antal, ea fiind cea care prin viaţa şi moartea ei a ştiut să întrupeze Cuvântul lui Dumnezeu în inima  şi sufletul ei, mai ales prin credinţa de care a dat dovada în momentul suprem al morţii. Şi-a întărit această credinţă, spunea Pr. Ştefan, prin rugăciunea zilnică, prin participarea la Sf. Liturghie şi practicarea tuturor celorlalte virtuţi creştine. Astfel, Slujitoarea lui Dumnezeu Veronica Antal, este şi poate fi pentru fiecare dintre credincioşi, dar mai ales pentru tinerii şi tinerele de astăzi un imbold spre o viaţă trăită în curăţie şi un exemplu de credinţă nestrămutată în vâltoarea vieţii de astăzi.

La sfârşitul Sf. Liturghii, Pr. Isidor Mocanu, magnus poenitentiarius şi delegat din partea Mons. Petru Gherghel pentru această ocazie, a dat citire unui mesaj din partea aceluiaşi. În acest mesaj Preasfinţitul Petru Gherghel a subliniat cum viaţa şi moartea acestei tinere a stat tot timpul sub semnul iubirii divine, iubire pe care a acceptat-o până la jertfa supremă şi care rodeşte continuu de acum de 50 de ani în sânul comunităţii din Nisiporeşti şi din întreaga noastră dieceză.

A urmat procesiunea în cimitirul parohial la mormântul Slujitoarei lui Dumnezeu Veronica Antal, unde s-au înălţat cântece şi rugăciuni atât ca mulţumire pentru acest exemplu de sfinţenie cât şi pentru ridicarea cât mai grabnică la cinstea altarelor a acestei Slujitoare a lui Dumnezeu.

 

Pr. Pătraşcu Damian

Vice-Postulator

 

 

Rugăciune

Dumnezeule, Părinte atotputernic,

noi te lăudăm şi îţi mulţumim

pentru că ai dat slujitoarei tale Veronica Antal

tăria de a-şi păstra curăţia cu preţul vărsării sângelui,

devenind un exemplu de trăire autentică a credinţei.

Cu multă bucurie,

ea şi-a oferit viaţa slujirii lui Isus prin votul de curăţie

şi prin rugăciune continuă a căutat să aibă mereu

candela aprinsă pentru a întâmpina pe Mirele său divin.

Te rugăm Părinte veşnic

să învredniceşti pe slujitoarea ta Veronica

cu aureola sfinţeniei

pentru a deveni o adevărată pildă vie de tărie creştină

şi a susţine tinerii şi tinerele noastre

pe drumul desăvârşirii şi al fericirii adevărate.

Prin Cristos Domnul nostru. Amin.

 

Imprimatur

Mons. Petru Gherghel

Episcop de Iaşi

22.05. 2002

 

————————————————————————-

Informaţii şi oferte pentru susţinerea cauzei:

 

Pr. Patraşcu Damian

Vice-Postulator

Institutul Teologic Franciscan

Str. Ştefan cel Mare, 268/B

611040-Roman (NT)

Tel. 0233/731002

Cel. 0748/255651

E-mail: patrascu@libero.it

ungaria polonia italia germania franta spania arab anglia rusia45171